(SINAVA GİRİŞ) 2020-2021 DGS ile Kayıt Olan Öğrencilere Hazırlık Sınavı Hakkında

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt olan öğrencilerin dikkatine,

Üniversitemize 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt olan ve bölüm/programında zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan öğrenciler için Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlilik Sınavı 16 Ekim 2020 tarihinde çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Sınav saat 14.30‘da başlayacaktır.

Sınavdan 10dk önce Microsoft Teams uygulamasına giriş yaparak sınav için hazır bulununuz.

Öncelikle aşağıda bulunan Sınav Yönergesini dikkatlice okuyunuz.

SINAV YÖNERGESİ için tıklayınız.

Sınava sadece 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt olan öğrenciler alınacaktır. Bu öğrenciler dışında kalan öğrenciler bu sınava alınmamaktadır.

Bu sınava katılabilmek için öğrencilerimizin …@ogr.akdeniz.edu.tr uzantılı e-posta hesaplarına sahip olması gerekmektedir. Bu e-posta hesabının nasıl temin edileceği aşağıdaki kılavuzda anlatılmıştır. Sınav öncesinde bu adımlar uygulanmış ve …@ogr.akdeniz.edu.tr uzantılı e-posta hesabının Microsoft Teams uygulamasına giriş yapabilecek şekilde aktif olması gerekir. Lüften sınav öncesinde kontrollerinizi yapınız. Aksi halde sınava giriş sağlanamaz.

E-posta Oluşturma Kılavuzu İçin Tıklayınız.

Ayrıca Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlilik Sınavına katılabilmek için öğrencilerimizin aşağıda belirtilen araç ve gereçlere sahip olması gerekmektedir.

1) Microsoft Teams Uygulaması
Bu uygulama, sınav esnasında canlı bağlantı sağlamak amacıyla gereklidir. Bu uygulamayı cep telefonu veya tabletinize indiriniz. Uygulamaya …@ogr.akdeniz.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve tarafınızca belirlenen şifre ile giriş yapılacaktır. Aksi halde bağlantı sağlanamaz.

2) Masaüstü veya Dizüstü Bilgisayar
Bu, sınavın çoktan seçmeli kısmını uygulamak için gereklidir.

3) Kablolu Kulaklık
Sınavın güvenliği açısından kesinlikle kablolu kulaklık kullanılmalıdır. Kulaklıklar bilgisayara takılı olacaktır. Sadece dinleme kısmında kullanılacaktır. Sınav süresince bilgisayardan çıkartılmayacaktır.

4) İnternet Bağlantısı, Kalitesi, Şarj vb. Teknik Sorunlar
İnternet bağlantısı, bağlantı kalitesi, sınav için gerekli araçların hazır bulundurulması, şarj durumu vb. teknik konular öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav esnasında herhangi bir sorun yaşamamak adına önceden hazırlıklarınızı ve kontrollerinizi eksiksiz yapınız.

Sınavla ilgili detaylı bilgilendirmeler daha sonra yapılacaktır. Web sayfamızı takip ediniz.